Uitvaartkist of Lijkwade

De uitdrukking ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ is zeker van toepassing wanneer we kijken naar het assortiment uitvaartkisten. Deze zijn er in vele vormen, uitstralingen en gefabriceerd van diverse materialen.

Tegenwoordig kijken we veel milieubewuster naar alles, vandaar dat het assortiment eco uitvaartkisten de laatste jaren enorm is gegroeid. Dat milieubewuste heeft ook beperkingen. Zo is het cremeren van een kartonnen uitvaartkist niet meer toegestaan. Dat heeft ertoe geleid dat fabrikanten op zoek zijn gegaan naar betere alternatieven. Wij willen u alles kunnen aanbieden, want uw persoonlijke keuze geeft ook weer wat iemand naar buiten toe wil uitstralen en een ieder bewust van wilt maken.

Zo treft u in ons assortiment een diversiteit van uitvaartkisten aan, van wilgentenen tot een massief populier, van karton tot gefineerd hout, van traditioneel tot eigentijds en van een klassieke houten handgreep tot aan een stoer touw. Alles is mogelijk en vrijwel kun je combineren.

Ook de kosten van een uitvaartkist spelen vaak een belangrijke rol. Daarom bieden wij binnen ons basistarief een 23-tal uitvaartkisten aan: een combinatie van ecologische, moderne en traditionele uitvaartkisten. Dit concept zorgt ervoor dat mensen écht kiezen wat bij hen past. De kosten zijn dan ook minder belangrijk omdat alle 23 kisten binnen het basistarief vallen. Op deze manier wordt het kiezen vergemakkelijkt en is niet de meer- of minderprijs van toepassing op uw uiteindelijke keuze.

Naast uitvaartkisten kunt u ook kiezen voor een opbaarplank met lijkwade. Lijkwades zijn er in vele vormen en maten. Soms maakt men er één zelf, soms is het een bestaand ontwerp.

Wanneer u gebruik wilt maken van een lijkwade, is het goed om de voors en tegens voor uzelf op een rij te zetten. De keuze van het materiaal is ook belangrijk. Er bestaan stuggere stoffen, waardoor de contouren van het lichaam niet zo duidelijk zichtbaar zijn, maar er zijn ook stoffen die als een tweede huid fungeren. Dit laatste kan soms wel eens confronterend overkomen. Een goed advies is daarin dan ook erg belangrijk. Wij helpen u daar uiteraard graag bij.

Heeft u vragen over Uitvaartkist of Lijkwade?

We staan graag voor u klaar.  Door op contact te drukken kunt u uw vraag kwijt. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.

Eric