Muziek en beeldmateriaal

Muziek en beeldmateriaal spelen vaak een grote rol bij het afscheid: muziek kan herinneringen tot leven doen komen en op die wijze uiting geven aan gevoelens. Beeldmateriaal ondersteunt deze gevoelens nog eens extra.

Werkelijk alles is mogelijk. Ook hier geldt dat muziek de herkenbaarheid van de persoon weergeeft, of dit nu tot uitdrukking komt door middel van live muziek of door een digitale weergave. Tijdens het voorbereiden van de uitvaart komt de keuze voor muziek uitgebreid aan bod. Waar nodig kunnen wij u in contact brengen met musici die vocaal of instrumentaal een bijdrage kunnen geven aan het afscheid. Natuurlijk kunnen wij de door u gewenste muziek voor u digitaliseren. Ook is er gelegenheid om een door de overledene opgenomen ‘videoboodschap’ te tonen. De reacties hierop zijn echter vaak wisselend: van ‘enthousiast’ tot ‘macaber’, omdat de persoon die is overleden zélf nog een persoonlijk woord voert tot nabestaanden en belangstellenden van de uitvaart. Wanneer die wens er is, adviseren wij u om deze opgenomen videoboodschap te bewaren bij uw uitvaartwensenregistratie.

Zoals muziek herinneringen tot leven brengt, zo geven foto’s een goede weergave van het daadwerkelijke leven. De meeste aula’s, crematoria en begraafplaatsen beschikken tegenwoordig dan ook over audiovisuele apparatuur. Daarmee kan tijdens het afscheid beeldmateriaal worden vertoond. Ook het meebeleven van de uitvaart door middel van een livestream behoort veelal tot de mogelijkheid.

Mocht de locatie waar de uitvaart plaatsvindt niet ingesteld zijn op het vertonen van beeldmateriaal en/of het verzorgen van een livestream, dan is het uiteraard geen probleem om dit extern te regelen. Ook hierin ondersteunen wij u.

Dit geldt overigens ook voor de benodigde muziekinstrumenten voor live muziek tijdens de uitvaartplechtigheid. Is er bijvoorbeeld geen piano aanwezig, dan zorgen wij ervoor dat deze wordt geleverd en opgehaald. Wij hebben goede contacten met diverse professionele toeleveranciers en nemen u daarom dan ook graag de zorg hiervoor uit handen.

Heeft u vragen over Muziek en beeldmateriaal?

We staan graag voor u klaar.  Door op contact te drukken kunt u uw vraag kwijt. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.

Leanne