Een opbaring thuis

Opbaren thuis kan ook bijzonder zijn. Dit kan in een uitvaartkist, in een mand of op een opbaarplank met lijkwade, maar vaak geeft het ook een vertrouwd beeld om dit op bed te doen.

Wanneer een overledene thuis verblijft, is het uiteraard belangrijk dat er koeling plaatsvindt. Deze koeling wordt verzorgd door middel van een bed- of een kistkoeling. Op het moment van verzorgen of het moment van terugkeer vanuit de locatie van overlijden naar huis plaatsen wij de benodigde koeling.

Juist omdat iemand thuis verblijft, is het ook de bedoeling dat het huiselijke gevoel de boventoon voert. Door gebruik te maken van de hedendaagse koeltechniek is het mogelijk om de woon- of slaapkamer kamer een prettige temperatuur te laten behouden, zonder dat dit invloed heeft op de conditionele gesteldheid van het lichaam.

Mocht er geen eigen bed beschikbaar zijn, dan kunnen wij dit voor u verzorgen. Op deze wijze kunt u op elke gewenste plek een bedopbaring realiseren. Soms is er géén kamer voorhanden, maar heeft u wel de beschikking over een garage, serre, kas of tuinhuis. Ook dit kunnen zéér geschikte ruimten zijn om een thuisopbaring te realiseren. Wij kunnen desgewenst ook hiervoor de aankleding verzorgen. Denk daarbij dan aan kamerschermen of een mobiele rouwkamer.

Overigens staan alle andere eventueel benodigde materialen zoals kandelaars, bloemenstandaards, condoleancetafel en dergelijke ook tot uw beschikking. Op deze wijze kunnen wij invulling geven aan uw wensen om een opbaring thuis zo aangenaam mogelijk te maken, ‘Oost west, thuis best’ is immers niet voor niets een spreekwoord waarin iedereen zich herkent.

Heeft u vragen over Een opbaring thuis?

We staan graag voor u klaar.  Door op contact te drukken kunt u uw vraag kwijt. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.

Eunice