Condoleanceregister en dankbetuigingen

Condoleanceregister

Een condoleanceregister kan in vele vormen worden gemaakt. Zo is er het traditionele register waarin men de naam en adresgegevens schrijft, maar je kunt ook een schildersezel neerzetten waarop iedereen – bijvoorbeeld met verf of stiften – zijn of haar condoleancetekst kwijt kan. Denk ook eens aan een condoleancekleed, waar iedereen met textielverf of stift een boodschap op zet.

Wellicht wilt u de kans bieden om een persoonlijk afscheidswoord aan de overledene mee te geven. Dit kan door op de uitvaartkist met viltstift een boodschap te laten schrijven: aan de buitenzijde, zodat de boodschap tijdens het moment van het definitieve afscheid voor iedereen leesbaar is, of wellicht aan de binnenkant van het deksel, zodat alleen intimi weten wat de meegegeven boodschap inhoudt.

Dankbetuiging

Veelal komt de uitstraling die u heeft gegeven aan de rouwkaart en eventueel aan het condoleanceregister weer terug in een dankbetuiging. Net als bij de rouwkaarten kunt u hieraan een eigen invulling in tekst en uitstraling geven. Soms blijkt dat er achter eventuele foto’s die op de dag van de uitvaart zijn gemaakt ook een hele mooie en passende dankbetuiging schuilgaat.

Wanneer u op de muziek die tijdens moment van afscheid ten gehore is gebracht veel positieve reacties krijgt, bestaat ook de mogelijkheid om bij wijze van dankbetuiging een USB-stick of CD te verstrekken waarop deze muziek is terug te vinden. De verpakking hiervan kan weer worden voorzien van een door u uitgekozen item en van een dankbetuiging. Vaak wordt er in plaats van of naast de hiervoor beschreven opties een advertentie in een lokale weekkrant of landelijk dagblad geplaatst. Ook de uitstraling hiervan kan in dezelfde stijl worden gemaakt als de rouwkaart.

Een dankbetuiging wordt veelal binnen vier tot zes weken na de uitvaart verzonden. Soms geeft men er echter de voorkeur aan om dit eerder of later te doen. Ook gebeurt het regelmatig dat op de dag van de uitvaart zelf aan de aanwezigen persoonlijk een bedankje wordt overhandigd, in de vorm van een ‘herinneringskaartje’.

Of een dankbetuiging nu direct wordt uitgedeeld of na de uitvaart wordt verzonden, in alle gevallen helpen wij u graag met het ontwerpen en realiseren hiervan en dragen wij bij met ideeën en voorbeelden.

Heeft u vragen over Condoleanceregister en dankbetuigingen?

We staan graag voor u klaar.  Door op contact te drukken kunt u uw vraag kwijt. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.

Erika