Rouwkaarten

De aankondiging van overlijden is een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Aan deze kennisgeving kan men vaak al zien hoe de overledene in het leven heeft gestaan. Daarom wordt vaak van de mogelijkheid gebruikgemaakt om de te verzenden rouwkaart een persoonlijke uitstraling te geven.

Dat kan zijn door het gebruiken van een foto, een mooie zelfgemaakte schets of tekening en dergelijke. De mogelijkheden hierin zijn onbegrensd. Eventueel kunt u dit thema terug laten komen in het condoleanceregister en later in de dankbetuigingen. Maar ook in de aankondiging in de vorm van een rouwadvertentie in een krant kan dit thema terugkomen.

Naast dit type rouwkaart bestaan er uiteraard ook de traditionele rouwkaarten op ‘Oud Hollands geschept’ of ‘linnen’ papier met daarbij onze ‘standaardcollectie’ rouwkaarten. Deze standaardcollectie bevat ook heel bijzondere en zeer gepersonaliseerde kaarten.

Veel communicatie verloopt tegenwoordig via de digitale snelweg. Ook dit is een mogelijkheid voor het verzenden van een rouwkaart. De kaart die wij voor u hebben ontworpen, krijgt u dan ook als digitaal exemplaar. Dit biedt u de mogelijkheid om de kaart ook via e-mail en WhatsApp te versturen. Belangrijk hierbij is wel dat u vooraf het onderwerp duidelijk aankondigt, zodat de ontvanger niet overvallen wordt bij het openen van dit bericht.

Wat betreft de tekstuele inhoud van de rouwkaart: ook hierbij is veel geoorloofd, al bestaat er wel een richtlijn (waar je natuurlijk van af kunt wijken) hoe een rouwkaart is opgebouwd. De uitvaartbegeleider helpt u graag bij de opbouw van een rouwkaart en bij het vervaardigen van de tekst. Deze heeft dan ook vele voorbeelden van teksten en gedichten voor u ter beschikking.

Heeft u vragen over Rouwkaarten?

We staan graag voor u klaar.  Door op contact te drukken kunt u uw vraag kwijt. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.

Eric