Begraven of cremeren

In Nederland kent men vooralsnog twee vormen van afscheid nemen van een dierbare: begraven of cremeren. Het verzamelwoord voor beide is uitvaart. Mensen hebben allerlei persoonlijke redenen om te kiezen voor een crematie of juist voor een begrafenis. Dat is ook een vraag die in het vormgeven van de uitvaart essentieel is. Wordt de uitvaart een begrafenis of een crematie?

Cremeren

Bij cremeren is de uiteindelijke asbestemming een belangrijke keuze: kies je voor bewaren of juist voor verstrooien? Of kies je voor een combinatie van beide? Omdat er vele mogelijkheden zijn, is het van essentieel belang dat u voor de volle 100% achter uw uiteindelijke keuze staat.

Begraven

Bij begraven is de keuze van het graf belangrijk. Denk hierbij aan een algemeen graf, een nieuw aan te kopen familiegraf of bijzetting in een bestaand familiegraf.

Per begraafplaats gelden andere regels en zijn er andere mogelijkheden. Laat u zich vooraf goed voorlichten over de begraafplaats van uw keuze: vraag naar de mogelijkheden, maar ook naar de regels die op de begraafplaats van uw keuze gelden.

Iedere begraafplaats of iedere gemeente waarbinnen de begraafplaats zich bevindt, hanteert een eigen beleid bij het verstrekken van een vergunning voor het oprichten van een grafmonument (gedenkteken). Laat u vooraf goed voorlichten welke richtlijnen de begraafplaats van uw keuze hanteert.

Mogelijkheden bij begraven of cremeren

Op het gebied van gedenktekens en asbestemmingen zijn veel mogelijkheden denkbaar. Graag wijzen wij u hierbij op enkele van deze mogelijkheden die te zien zijn bij De Gedenkgroep en bij Bosch Glaskunst.

Heeft u vragen over Begraven of cremeren?

We staan graag voor u klaar.  Door op contact te drukken kunt u uw vraag kwijt. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.

Peter