Condoleance mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren van condoleren, ook wel ‘steunbetuiging’ genoemd. Zo is er de schriftelijke manier, door middel van een rouwkaart of naamplaatsing in een daarvoor bestemd register, of de persoonlijke manier, ook wel de formele of informele wijze genoemd.

Bij de persoonlijke manier van condoleren wordt u ‘door de uitvaartbegeleider’ in een rij opgesteld en biedt u iedereen de kans om zijn of haar condoleances over te brengen. Dit kan zijn nadat u als eerste de aula of het graf heeft verlaten, maar het kan ook nadat u als laatste het graf of de aula heeft verlaten. Dit is een vrije formele manier van condoleren. Verder bestaat er de mogelijkheid tot informeel condoleren. Dit laatste gebeurt regelmatig wanneer de naaste familie als laatste het graf of de aula verlaat. In de tijd dat de naaste familie afscheid neemt, worden de andere belangstellenden voorzien van een drankje en/of een hapje. De naaste familie voegt zich dan later bij hen.

Heeft u vragen over Condoleance mogelijkheden?

We staan graag voor u klaar.  Door op contact te drukken kunt u uw vraag kwijt. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.

Leanne